top of page

Zwemgelegenheid

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2022

In onze gîte vind je rust, ruimte, stilte, ontspanning. Er zijn spelletjes aanwezig, een kast vol met boeken, een tafeltennistafel en een sjoelbak. Daarnaast heb je een heerlijke ruime tuin met vergezichten tot je beschikking waar je heerlijk kunt zonnen, voetballen, en boek lezen of wat dan ook.

Wat we NIET hebben is en zwembad. En laat ik daar nou vaak vraag naar krijgen door mensen met kinderen ;-).

Niet zozeer de vraag naar een eigen zwembad maar naar een zwemgelegenheid in de buurt. En gelukkig zijn die er! Laat ik 2 van onze favorieten benoemen hier in dit blog.


De Creuse staat bekend om zijn rivieren en meren. Het zal je dan ook niet verbazen dat veel zwemgelegenheden, plekken aan de rivier zijn. Nou niet gelijk de Rijn voor je zien met z'n sterke gevaarlijke stroming en grote schepen die voorbij varen. Verre van dat!

De rivier de Creuse kronkelt rustig door de heuvels en dorpjes. Gewoon lekker puur natuur, schoon en vooral; rustig!

Neem nou het plaatsje Bourg d'Hem wat zich op 25 km (en evenveel minuten) van de gîte bevindt. Je vindt hier een strandje aan de rivier en waar je ook kijkt je ziet bossen. Aan de overkant zie je de roofvogels cirkelen en het is er zo ontzettend rustig. Zelfs in de vakantiemaanden. (bijgevoegde foto is van een doordeweekse dag in juli). Zo raak je je kinderen nooit kwijt en daarbij is er in juli en augustus een strandwacht op bepaalde tijden aanwezig. Het water loopt heel geleidelijk af zodat je er ver in kunt lopen en de kleine kinderen er heerlijk in kunnen keuvelen.

Het strandje heeft wat speeltoestellen, je kunt er een waterfiets huren of een aan standup paddle doen. Ook is er een restaurantje " O'z Amis waar je heerlijk kunt lunchen, een ijsje, wijntje of wat anders te drinken halen. Uiteraard kun je ook je eigen koelbox meenemen want neem van me aan je hebt hier een perfecte ontspannen dag. Vergeet je zonnebrand en je boek niet ;-).


Zoek je iets meer vertier dan kun je naar Lac du Chambon/Eguzon (plage de Chambon).

Hier kun je zwemmen en watersporten; waterfietsen, fluisterbootjes huren bij de zeilschool, waterskiën, wakeboarden, springkussens in het water, op een opblaaskussen achter een boot hangen.

Ook is er sinds 2020 een zwembad (omheind) met een waterglijbaan gekomen incl wat speeltoestellen.

Vanaf de gîte kun je hier op 2 manieren komen. de eerste manier is naar Fougeres rijden (10min) en met de veerboot die op gezette tijden vaart naar de overkant om op plage Chambon te komen. Of je rijdt er met je auto direct naartoe. Dan is het 13km door wat kronkelweggetjes waardoor je er 15 tot 20 min over doet.

Als je dan de hele dag je op het water uitgeleefd hebt dan kun je lekker eten bij La Gamelle in Fougères aan de rand van het meer. Eenvoudige keuken, maar met vriendelijke bediening en een prachtig uitzicht over het meer!


Op veel plekken voel je je hier echt 1 met de natuur en ga je helemaal op in de rust. Geen overvolle stranden dus waar je moet vechten in het hoogseizoen om een plek.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page