top of page

Verwachtingen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blogpost schreef. De zomer was druk. Veel gasten, geen enkele dag heeft de gîte leeg gestaan. Natuurlijk geweldig leuk en alle verwachtingen overtreffend. Het enige is dat het in het begin veel tijd kost omdat ik mijn weg er nog in moest vinden. Alles was natuurlijk nieuw voor me. Wat verwachten de gasten? Wat ga ik koken voor ze als ze een maaltijd boeken? Kook ik wel goed genoeg? Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? Moet ik wel of geen praatje gaan maken met ze? Hoe doe ik het op een wisseldag qua tijd om alles weer op orde te maken én de welkomstmaaltijd voor de volgende gasten klaar te maken? Nou ja zo waren er veel meer dingen natuurlijk en gaandeweg het seizoen werd het steeds makkelijker en " eigen".

En dat " eigen" is nou net het enige wat belangrijk is. Onze laatste gasten waren 2 hele lieve mensen die o.a. een aantal jaar een eigen horecazaak hebben gehad. We hadden het tijdens een gezamenlijke maaltijd over ons eerste seizoen. Dat ik het de gasten graag naar de zin maak en dat ik in het begin heel erg bezig was met wat gasten verwachten van een verblijf hier. Ik was bang om het niet goed te doen of beter gezegd niet aan hun verwachtingen te voldoen.

Maar zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende verwachtingen. Of geen verwachtingen. Of verwachtingen die overtroffen worden. En ja je zult er ook soms mensen bij hebben die meer of anders verwacht hadden. (al heb ik dat, gezien de stukjes in het gastenboek nog niet meegemaakt)

De verwachtingen van mensen heb je nou eenmaal niet in de hand. Wat je wel in de hand hebt is er je eigen mooiste en beste plek van maken. Je passie er in leggen. Zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Vriendelijk en behulpzaam zijn. En ook helder zijn in wat men kán verwachten hier. Onze gîte staat op het platteland, tussen de koeien/bos en rivieren. De eerste grote stad is dik een uur rijden. De supermarkt 20 minuten.

Je ervaart hier vooral rust, ontspanning, je hoofd leeg maken en kan geweldige wandelingen maken, kanoën, heerlijk zonnen/zwemmen op een rustige plek aan de rivier (of onder de bomen in de tuin), kastelen /kerken bezoeken, brocante marktjes bezoeken en voor weinig uit eten. Maar verwacht dan weer geen 3 sterren maaltijd maar gewoon lekker simpel plattelands eten. Ik ben gek op de menuutjes van de dag. Voor 15 euro een 3 gangen maaltijd krijgen is toch geweldig.

Verwachtingen dus.....

En hoe fijn is het dan in je gastenboek ontzettend leuke recensies / reacties te krijgen. Ik kan opgelucht ademhalen, de verwachtingen worden meer dan waargemaakt EN ik vind het geweldig leuk om te doen.

Alle lieve gasten; BEDANKT!110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page