top of page

Je hebt van die dagen.....

Je hebt van die dagen dat niets mee lijkt te zitten. Druilerig weer, nou ja zeg maar gerust harde wind en veel regen. Een ijzeren tuinstoel tegen mijn scheenbeen waardoor er een enorm ei op zit. De hond die weer een kleine " aanval" krijgt nadat het een jaar goed gegaan is en bovenop dat alles breekt mijn kies gisteravond ook nog finaal door midden.

Help ik ben al geen held bij de tandarts en ga zo min mogelijk (lees: liefst NIET). Moet ik nu echt in Frankrijk naar de tandarts? Ja Mariëlle tenzij je even 860 km heen en 860km terug wilt rijden voor je "favoriete" bezigheid. Euhm nee.

Goed dat betekent een tandarts proberen te vinden maar dat schijnt niet makkelijk te zijn, eentje die iemand aanneemt. Zelfs niet bij spoed. En in het Frans proberen aan de telefoon uit te leggen wat er aan de hand is. Gelukkig kan ik me met google translate heel goed voorbereiden. Maarrrrrr dan denken ze dat je goed Frans spreekt en gaan ze terug praten en dan haak ik af ;-). Ik moet echt nog meer mijn best doen met Duolingo iedere dag. Die Fransen praten zo ontzettend snel (en geen woord Engels). En als ik me dan afvraag wat dat ene woord toch betekent dan blijken het 3 woorden in plaats van 1 woord te zijn. Ooohhhhh ja dat begrijp ik wel maar plak dan ook niet alles aan elkaar.

Nou ja hoe dan ook gelukkig heb ik geen pijn aan de kies dus rustig aan.

Weet je wat ik ga eerst ga doen; alles loslaten en ontspannen. Dit is toch mijn dag niet. Laat ik deze dag eerst maar eens ombuigen en er wel mijn dag van maken.

Gelukkig dat is geen probleem hier. Zelfs niet met regen. Even met de honden lekker uitwaaien en een blokje om, de regen in mijn gezicht. Rust. Natuurschoon. Hoofd leeg. Gelijk voel ik de ontspanning al weer in mijn lijf. In Nederland zou ik denken "bah het regent, moet ik echt de honden uitlaten? " (Badu denkt dat trouwens hier ook en wilde eigenlijk niet mee haha). Thuis gekomen steek ik de haard aan, schenk mezelf een goed glas rode wijn in en pak een boek erbij. En als Rik straks klaar is met werken dan eerst een potje scrabble.

Het leven in Frankrijk is zoveel relaxter, altijd mooi, zelfs als het even tegen zit!


Fijne avond!

Mariëlle
109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page