top of page

Limoncello voor het zomergevoel

Nu de zon volop schijnt, de supermarkten opeens binnen 1 dag al hun zomer spullen (lees BBQ's, strandspullen, zonnebrand, tuinkussens enz) uit de kast hebben getrokken en midden in de gangpaden hebben gezet, overviel mij het vakantie en zomer gevoel met volle kracht.

Ik kwam thuis van de boodschappen en moest wel limoncello maken. HET zomerdrankje voor mij. Nou ja naast een mooi glas witte wijn, gin tonic en aperol spritz dan ;-).

Maar zelf Limoncello maken is super simpel en leuk dus ben ik gelijk aan de slag gegaan.

Nog nooit geprobeerd? Echt de moeite waard en het enige wat je nodig hebt zijn citroenen, alcohol, suiker, water....oh ja en geduld.

Zoals op Instagram beloofd volgt hier het recept. Je kunt met de hoeveelheden een beetje spelen. Wil je hem sterker of minder sterk, zoeter of minder zoet? Wijzig dan de hoeveelheid suiker en water. Dit blijft proberen en een kwestie van smaak. Mijn tip is om de hoeveelheid over 2 weckpotten te verdelen met ieder een net iets andere verhouding water en suiker. Plak er wel een sticker op met de hoeveelheden die je gebruikt hebt want na 3 weken ben je dit anders weer vergeten ;-).


Wat heb je nodig:

* 8 citroenen

* 1L alcohol 96%

* 1,2L water

* 800 gram suiker


  • Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller (let op: schil alleen het gele en niet het witte van de schil, da maakt de limoncello bitter).

  • Doe alle schillen in een weckpot en voeg hier de alcohol aan toe. (Dit is ook het moment voor een eventueel geheim recept ingrediënt. Zelf voeg ik er ook 2 limoenen extra aan toe en soms wat munt of een mespuntje vanille. Maar er zijn een heleboel variaties en geheime ingrediënten te bedenken die jouw limoncello echt de enige echte maken)

  • Sluit de weckpot af en bewaar hem op een koele, donkere plek. Schud 2 keer per week, 3 weken lang even heen en weer zodat de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol kunnen trekken.

  • Na 3 weken zeef je de schillen eruit.

  • Meng op laag vuur het water en de suiker tot de suiker is opgelost, laat dit even goed afkoelen.

  • Giet daarna het afgekoelde suikerwater bij de alcoholsap en je ziet dat de limoncello direct prachtig geel wordt.

  • Roer alles even goed door en verdeel vervolgens over glazen flessen. Sluit ze goed af en bewaar de limoncello in de vriezer.

  • CHEERS!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page