top of page

Handyman/woman

Één van de eerste dingen die je leert als je in Frankrijk op het platteland woont, is dat je van zo weinig mensen afhankelijk moet zijn. Oftewel, je moet zelf leren klussen en repareren.

Omdat je van alles redelijk ver af zit als het gaat om reparatiewinkels EN omdat mijn Frans nog misserable is, ben ik redelijk onthand als er iets stuk gaat of als ik iets nieuws uit wil proberen.

Neem bv de bosmaaier. Onmisbaar hier maar uhh....hoe start je zo'n ding, hoe hang je dat tuigje om en weet je wel dat je er geen gewone benzine in mag gooien maar dat je die moet mengen met smeerolie in een bepaalde verhouding omdat de motor anders stuk kan draaien?

Internet en YouTube, love it 😊.


Maar ja wat doe je als je kitchenaid, 1 van mijn belangrijkste keukenmachines, stuk gaat?

Eerst maar eens logisch nadenken. Hmmmm, de motor doet het nog maar de deeghaken draaien niet meer. Dat betekent dat er op de 1 of andere manier iets niet goed zit met de aandrijving.

De google balk doet dan wonderen; " kitchenaid artisan, aandrijving, deeghaken" intikken in google en voilà.... het meest voorkomende probleem is het tandwiel bij de kitchenaid. Goed maar hoe open je de kitchenaid om bij dat tandwiel te komen, hoe kom je aan het onderdeel en hoe vervang je die..... YouTube....mensen zetten er van alles op, ook deze reparatie stap voor stap. geweldig!

Uiteraard wist ik nog niet 100% zeker of dat het probleem was maar met dit filmpje wist ik nu hoe ik mijn Kitchenaid open kreeg. (Geloof me, zonder dit filmpje had ik hier 100 jaar over gedaan, nu een half uurtje). Wat een viezigheid binnenin en wat een vet. Bah, zo vies ben ik toch niet en ik reinig hem toch altijd? Had alles al bijna weg gegooid tot de meneer in het filmpje zei dat dit hoorde en nodig was voor de onderdelen en het draaien. Laten zitten dus! oowww ok.

Inderdaad, tandwiel afgebroken. Nieuwe besteld bij mijnonderdelenhuis.nl en in Frankrijk laten bezorgen. Binnen een week had ik het nieuwe onderdeel, YouTube weer aan en stap voor stap de instructies van die aardige meneer verder gevolgd en.....hij doet het weer!


En hoe blij en trots kun je zijn. Zelf gerepareerd.

Dat vroeg natuurlijk gelijk om een taart als beloning EN voor de gasten die arriveren.

Deze heerlijke aardbeienslof is het resultaat. Genieten op alle fronten weer.

Benieuwd wat de volgende uitdaging wordt :-)

Fijne dag!


Mariëlle


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page