top of page

Fort van Crozant

Gisteren was het tijd om het oude `Fort bij Crozant te ontdekken. Al vanaf dag 1 dat we hier zijn is het 1 van de mooiste aanblikken hier in de omgeving. Het ligt prachtig op een rots , in een hoefijzervorm omringd door de rivieren " de Sedelle" en " de Creuse" . Niet alleen vanaf het dorp kijkend op het fort is prachtig maar ook als je tussen de ruïnes staat is het alle kanten op echt magnifique qua natuur/uitzicht.


We kwamen aan en dachten eerst dat hij gesloten was. Niemand te bekennen. Had ik dan toch eerst maar op de site gekeken. Maar goed het is maar 4 km hier vandaan dus zo erg is het nu ook weer niet. Nou laten we maar gaan kijken dan hoe laat en wanneer hij wel open is..... Raar, er staat toch echt dat hij open moet zijn maar de draaideur zit op slot.

Nadere inspectie leerde ons dat we gewoon oud worden en niet met onze tijd mee gaan. Het Fort mag dan uit de middeleeuwen komen, de toegang tot het fort zeker niet. In de draaideur zat een hypermodern betaalsysteem waar je met je pasje een ticket kon kopen en voilà; sesam open u. Dussssss........


Veel is er van het Fort niet over maar de plek heeft echt wat! Overal staan bordjes hoe het eruit gezien heeft en wat waar voor diende. Ook mag je overal bij en 1 van de torens kun je nog met een wenteltrap omhoog (pas op en houd je vast want de stenen treden zijn smal en ingesleten) wat een schitterend panorama over de vallei oplevert. Niet voor niets heeft deze plek schilders als Claude Monet en Armand Guillaumin en schrijvers als George Sand en Frédéric Chopin geïnspireerd.. In de middeleeuwen was het 1 van de machtigste bolwerken in Frankrijk. De plek is oprecht prachtig en inmiddels een historisch monument geworden.


Tip: trek goede schoenen aan want het is heuvelachtig. Slippers zijn geen goed idee. Neem een lekker Frans belegd stokbroodje mee en ga op 1 van de aanwezige bankjes zitten met uitzicht over de vallei en geniet! Je bent er een klein uurtje zoet als je rustig alles in je opneemt.

Mocht je daarna de rest van Crozant willen zien zou ik je zeker de rondwandeling langs de rivier de Sedelle en door dorpje zelf aanraden. Hier zal ik later een blog van maken met foto's.

Oh enne de entree van het Fort is 4 euro dus daar hoeft je het niet voor te laten ;-).

En honden zijn toegestaan.


Fijne dag!

Mariëlle18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page